gravatar

10 Настройки за поверителност, които всеки потребител на фейсбук трябва да знае


Всеки ден получаваме на е-мейла съобщения за това, как на някой му е бил хакнат Facebook акаунда. Проблеми за това- как да не се индексират вашите лични снимки от търсачките както и профили. И редица други въпроси свързани с безопасната употреба на Facebook .


Разбира се помагаме на всеки със качествени отговори.


Точно за това ще се опитаме да ви улесним, като отговорим в продължение на няколко статии на 10 въпроса свързани с безопасната и по – лесна работа с фейсбук.




1. Използвайте „Приятелски списъци”




Сигурно доста хора не знаят какво означава опцията  „приятелски списъци” във фейсбук. За тези, които не знаят какво е приятелски списъци, Facebook ги описва като функция, която позволява "да създавате частни групи от приятели на базата на личните си предпочитания. Например, можете да създадете списък с приятел за приятелите си, с които имате еднакви интереси, обичате еднакъв жанр филми или спортувате един и същи спорт. Можете да създадете приятелски списъци за всички свои организационни нужди, което ви позволява бързо да виждате приятелите и да им  изпращате съобщения в списъците.




Има две важни неща, които трябва да запомните за приятелските списъци:


-         Може да добавяте един и същи приятел в повече от един списък


-         Приятелските списъци могат да имат специфични правила за поверителност, приложени към тях.




Едни от типичните приятелски списъци са например: „Семейство”, „Приятели”, „Колеги”, „Съученици” При тези четири списъка може да се определят различни нива на споделяне на личната ви информация. Например, снощи сте били на много як купон и имате страхотни снимки, но не искате вашите родители да ги видят, когато ги качите във фейсбук.




Приятелските списъци са изключително полезни за организирането на вашите приятели, ако имате много от тях.


Аз лично имам, около 20 списъка с приятели – задавал съм и по приятели от градове (София, Пловдив, Варна, Бургас и др.) също имам и (колеги, бивши съученици) също и (професионални, семейни, социални и др.).




Можете да създавате и настройвате приятелските списъци от секцията за приятели във вашия профил – бърз линк към тук.


И в настройките на стената и в "настройки за поверителност" може да забранявате на дадени приятелски списъци да виждат това което ще публикувате.




Очаквайте продължение...

gravatar

Бих дал само един малък съвет , към сайта Ви :) Не е по-тази тема.. Сложете favicon (facebook) така ще е си е точно копие на facebook тиимплейта ;)) Иначе идеята си я имате ,поздрави!

gravatar

Благодарим за съвета и за това, че обръщате внимание на цялостната концепция на сайта.
Сега се доближихме почти до оригиналния фейсбук, освен досадните реклами:)